Pigefonden - PlanBørnefonden kæmper for pigerne

Pigefonden - PlanBørnefonden kæmper for pigerne

For piger i verdens fattigste lande er hverdagen ofte lig med hårdt arbejde, vold og overgreb. Fordi de er piger. Hvert andet sekund bliver en pige giftet bort. Det svarer til 15 millioner piger hvert eneste år. 63 millioner piger går ikke i skole.

Piger krænkes hver eneste dag. De udsættes for vold, undertrykkelse og overgreb. PlanBørnefonden arbejder for ligestilling, så pigerne får samme muligheder som deres brødre.

Barnebrude er et verdensomspændende problem. Hvert år giftes omkring 15 millioner piger under 18 år. Når en pige giftes bort, slutter hendes barndom. Mange familier fravælger at sende deres piger i skole på grund af fattigdom, og de tvinges i stedet til hårdt fysisk arbejde. Sammenlagt går cirka 63 millioner piger ikke i skole.

Omkring 120 millioner piger har været udsat for voldtægt eller seksuelle overgreb. Voldsmændene bliver sjældent straffet for deres forbrydelser, og pigerne oplever skyld og diskrimination fra deres lokalsamfund. PlanBørnefonden kæmper for at skabe lige muligheder for piger og drenge.

PlanBørnefonden gør en forskel for pigerne
Vi arbejder for ligestilling og børns rettigheder. Det gør vi gennem fortalervirksomhed og projekter, der involverer hele lokalsamfundet, så også forældre og drenge tager afstand til den diskrimination, som piger oplever. Vi samarbejder desuden med flere internationale initiativer og organisationer, blandt andet ‘Girls Not Brides’.
Gennem den globale kampagne ‘Because I Am a Girl’, der blev lanceret i 2007, sætter vi fokus på de mange uretfærdigheder, som piger i hele verden oplever. Vi klæder pigerne på til at kræve deres rettigheder, og omkring 58 millioner piger har allerede fået hjælp af os, siden kampagnen blev sat i gang. Men mange millioner piger oplever stadig vold, forskelsbehandling og uretfærdigheder - kun fordi de er piger.

120.715 kr.
Indsamlet


2
Indsamlinger

291
Donationer