Giv et bind - PlanBørnefondens Menstruationskampagne 2024

Når piger i verdens fattigste lande har menstruation, risikerer de at gå glip af skolen, fordi de ikke har råd til bind. Det kan vi ændre.

Derfor samler PlanBørnefonden hvert år i forbindelse med den internationale menstruationsdag d. 28. maj ind til bind til piger, der bliver stigmatiseret på grund af deres menstruation.

PlanBørnefonden kæmper for, at unge stadig kan gå i skole, selvom de har menstruation. Vi oplyser om menstruation og udbreder seksualundervisning, så det ikke er et tabu at tale om, og så både piger og drenge ved, at det er en uundgåelig del af en pige og kvindes liv. Derudover uddeler vi bind på skoler for at sikre, at flere piger kan blive i skolen og få den uddannelse, der kan sikre dem en bedre udvikling og fremtid.

PlanBørnefonden samler hvert år i forbindelse med den internationale menstruationsdag d. 28. maj ind til fordel for verdens piger.

I år går pengene fra giv et bind-kampagnen til bind og seksualundervisning til piger i Etiopien.

Om projektet:
Hver dag har 800 millioner mennesker over hele verden menstruation. Det er 1,8 milliarder hver måned.

Alligevel er menstruation forbundet med myter. Nogle steder i verden må piger ikke lave mad, når de har menstruation, fordi menstruation betragtes som “beskidt”, og andre steder bliver piger tvunget til at sove i stalden med dyrene, når de bløder.

De indsamlede midler går blandt andet til at aftaburisere de mange myter. Dette sker blandt andet gennem oplysningsarbejde i skolen målrettet både piger og drenge, samt målrettet indsatser med lokale stakeholders

Pengene går også til forbedre de latrinære forhold. Gennem projektet har skoler i Etiopien fået nye badeværelser til pigerne, så de har et sted at gå hen og skifte bind, når de har menstruation, ligesom de har fået adgang til rent vand. Sådan kan de holde sig rene – også under menstruation.

Når piger har menstruation, skal de kunne vælge, hvilke produkter de vil bruge. Projektet har til formål at oplyse om brugen af bind, menstruationskop, genanvendelige bind og bionedbrydelige bind af bananpalmefibre, så alle piger kan bruge det produkt, der passer til den enkeltes behov.

8.705 kr.
Indsamlet


4
Indsamlinger

55
Donationer

Rangliste

Rang Indsamling Bidrag Indsamlet Beløb
1 Pelle Hvenegaard 27 4.457 kr.
2 Emma Libner 19 2.288 kr.
3 Karen Mukupa 3 1.700 kr.
4 Manila Ghafuri 3 200 kr.